Historie


Franklin Edward Switzer er født i 1959 i Dawson Creek i det nordlige British Columbia, Canada, men har det meste af sit liv levet i og omkring Vancouver B.C.
Midt i 90'erne startede en interesse for al den drivtømmer, som man ser overalt på strandene, specielt på Canadas vestkyst. Tømmer som driver i land, og markér sig som skulpturelle tilfældigheder - godt træ, som Frank kunne se muligheder i - og her startede en virksom produktion af møbler og skulpturer af drivtømmer. Det blev i de kommende år til over 3000 stk. møbler, som blev solgt hovedsaglig i Vancouver.
(Artikel fra The Delta Optimist, 8. januar 1997)

I 2001 besluttede Frank og hans danskfødte kone sig for, at flytte til Danmark. Passionen og evnen til at skabe ting af træ blev genopvakt, ved synet af alle de udgåede elmetræer i landskabet - drivtømmer er der jo ikke meget af i Danmark, i forhold til i Canada.


I de nyetablerede kontorlokaler i Stadil gl. Mejeri, hvor familien også bor, er der fantastiske rammer til udstilling og galleri af Franks kreationer. Den 26. juni 2011, blev dørene for første gang åbnet til Galleriet, og der var, og har siden da, vist sig stor interesse for produkteren. Under 'galleri' ses et udvalg af kreationer. Disse skal betragtes som inspritation, da der løbene sælges ud af tingene, og nye bliver skabt.
Hvad møbler angår laves det meste på bestilling, så størrelser og træsorter i alle henseende passer perfekt til kundens ønsker.

Sådan bliver tingene fremstillet

Ved fremstillingen af møbler og kunstværkerne sætter Frank stor ære i at gøre alt ved håndkraft, kun med hjælpe fra enkelte værktøjer.
Med stemmejern tilpasses grenenes tykkelse, så de stramt kan fastsættes i et forboret hul. Der bruges ingen skruer til at fastholde elementerne, men vandbaseret trælim, sikre holdbarheden og en fantastisk stabilitet.
'Et rensdyr bliver skabt'; de små finpudsede kropsdele er klar til at blive samlet.

 

'Et rensdyr bliver født'

De små finpudsede kropsdele er klar til at blive samlet.

Solide konstruktioner

Langebordet er sammensat med en jernramme, som gør bordet 100 % stabilt.
/pages/nyheder.asp
Frank Switzer Furniture    |  Stadil Gl. Mejeri    |  Stadilvej 72, Stadil    |  6980 Tim    |  mobil 2924 4420    |  mail: frank@frankswitzer.dk